Ulkopinnat

Talojen ja rakennusten ulkoseinien säännöllisellä maalaamisella kohotetaan talon arvoa ja lisätään merkittävästi niiden käyttöikää.

 

Talon ulkopinta kannattaa säännöllisesti maalata noin kymmenen vuoden välein tai kun havaitaan selkeitä ongelmia. Mikäli talon huoltomaalausväli venyy liian pitkäksi, maali halkeilee ja hilseilee, värit haalistuvat ja niihin voi ilmestyä homepilkkuja.

 

Maalaustyö kannattaa jättää asiantuntijalle, sillä vanhojen omakotitalojen maalauksessa voi tulla eteen monenlaisia yllätyksiä. Pohjatyöt saatetaan tehdä huolimattomasti, ja vanhan maalin päälle voidaan valita vääränlainen maali. Vanhojen puutalojen osalta on hyvä muistaa käyttää ns hengittäviä maaleja jolloin talon fysiologia säilyy jatkossakin toimivana.

 

Tilatrixin kautta on mahdollista saada myös värisuunnitteluapua ja julkisivujen kuvamallinnoksia.

 

 

Sisäpinnat

Sisäpintojen maalaaminen on verrattain edullinen ja helppo tapa uudistaa yleisilmettä. 

 

Sisäpintoja maalatessa tulee huomioida, että ne kestävät kulutusta ja kosteutta eri tavoin. Yleisesti ottaen voidaan todeta että mitä kiiltävämpi maali on, sitä paremmin se kestää mekaanista rasitusta. Jos kyseessä on seinän ensimaalaus, on pintamaalin alla aina syytä käyttää pohjamaalia. Näin saadaan pintamaalille parempi pysyvyys ja lisätään käyttöikää.

 

Tilatrixin kautta on mahdollista saada myös värisuunnitteluapua ja seinäpintojen kuvamallinnoksia.

 

» Kysy lisää ja sovitaan ilmainen kartoituskäynti

 

Riku Pyyhtiä
040 8381229
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

hyödynnä koti­talous­vähennys

Kun ostaa palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voi vähentää osan kuluista verotuksessa kotitalousvähennyksenä.

Vuonna 2019 enimmäismäärä on 2 400 euroa kalenterivuodessa ja puolisot voivat saada vähennystä yhteensä jopa 4,800 euroa vuodessa. Vähennykseen liittyy 100 euron omavastuuosuus. Maksimivähennyksen 2 400 euroa saat, jos yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5000 euroa.

Lue Lisää »